Kuchařské práce
Tříleté denní studium zakončené závěrečnou učňovskou zkouškou a získáním výučního listu. Možnost uplatnění v kuchařských zařízeních, restauracích, hotelích, atd.
Subjekt: VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem
Forma výuky:
- forma vzdělávání: denní
- délka studia: 3 roky
- dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
- způsob ukončení: závěrečná učňovská zkouška
- certifikace: výuční list
- přijímací zkoušky: pohovor
- školné: bezplatné studium
- možnost dalšího studia: informace budou doplněny
Cíl studijního oboru: informace budou doplněny
Charakteristika oboru: Obor je určen jak pro dívky tak i pro chlapce.
Profil absolventa:
Žáci jsou během studia připravováni na povolání kuchař. Postupně se naučí správně ošetřovat, skladovat a připravovat různé druhy potravin, ovládat kuchyňské stroje a zařízení a dále připravovat základní produkty jak z teplé tak i ze studené kuchyně. Osvojují si rovněž zásady správného stolování a zvládnou základní hospodářské a ekonomické výpočty pro potřeby své profese. Odborný výcvik probíhá ve vlastních zařízeních učiliště.
Uplatnění absolventů a profesionální růst:
Absolventi nacházejí uplatnění v kuchařských zařízeních, restauracích, hotelích, atd.
Benefity:
V průběhu tříleté docházky je také možno absolvovat za režijní ceny řidičské oprávnění na téměř všechny druhy motorových vozidel (A1, A, B, C, T).
Kód studia: 65-51-E/01(Stravovací a ubytovací služby)
Kontaktní osoba: informace budou doplněny
Poptávka firem a organizací: informace budou doplněny