Vše o podnikání
na jednom místě
Informační portál podpory
a podnikání na Vysočině
 

Kuchař - číšník

Tříleté denní studium zakončené závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu. Možnosti uplatnění ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb. 


Firma Subjekt: Střední odborná škola Jana Tiraye, příspěvková organizace Velká Bíteš


Forma výuky:

  • forma vzdělávání: denní
  • délka studia: 3 roky
  • dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
  • způsob ukončení: závěrečná zkouška
  • certifikace: výuční list
  • přijímací zkoušky:
  • školné:
  • možnost dalšího studia:

Cíl studijního oboru: informace budou doplněny


Charakteristika oboru: informace budou doplněny


Zdravotní požadavky

  • Pouze dobrý zdravotní stav posouzený a písemně potvrzený lékařem
  • Nesmí trpět poruchami funkcí nosného a pohybového aparátu, zvl. páteře
  • Nesmí mít chronická a alergická onemocnění kůže, zejména rukou a obličeje
  • O přijetí uchazečů rozhodne ředitel školy

Profil absolventa:

Po ukončení přípravy a po vykonání závěrečné zkoušky absolventi ovládají:

  • Pracovat se základními znalostmi gastronomických pravidel
  • Sestavit slavnostní menu, doporučit pokrmy a nápoje pro různé příležitosti rodinného či firemního charakteru
  • Výrobu teplých i studených pokrmů na objednávku, specialit či moučníků
  • Profesionální zručnost při obsluze hostů, atd.

Uplatnění absolventů a profesionální růst:

Absolventi mohou vykonávat povolání kuchaře - číšníka pro pohostinství. Po nezbytném zapracování se uplatní ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb.


Benefity: informace budou doplněny


Kód studia: 69-51-H/01


Kontaktní osoba: informace budou doplněny


Poptávka firem a organizací: informace budou doplněny



Zpět