Vše o podnikání
na jednom místě
Informační portál podpory
a podnikání na Vysočině
 

Kuchařské práce

Tříleté denní studium zakončené závěrečnou učňovskou zkouškou a získáním výučního listu. Možnost uplatnění v kuchařských zařízeních, restauracích, hotelích, atd.


Firma Subjekt: VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem


Forma výuky:

  • forma vzdělávání: denní
  • délka studia: 3 roky
  • dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
  • způsob ukončení: závěrečná učňovská zkouška
  • certifikace: výuční list
  • přijímací zkoušky: pohovor
  • školné: bezplatné studium
  • možnost dalšího studia: informace budou doplněny

Cíl studijního oboru: informace budou doplněny


Charakteristika oboru: Obor je určen jak pro dívky tak i pro chlapce.


Profil absolventa: 

Žáci jsou během studia připravováni na povolání kuchař. Postupně se naučí správně ošetřovat, skladovat a připravovat různé druhy potravin, ovládat kuchyňské stroje a zařízení a dále připravovat základní produkty jak z teplé tak i ze studené kuchyně. Osvojují si rovněž zásady správného stolování a zvládnou základní hospodářské a ekonomické výpočty pro potřeby své profese. Odborný výcvik probíhá ve vlastních zařízeních učiliště. 


Uplatnění absolventů a profesionální růst:

Absolventi nacházejí uplatnění v kuchařských zařízeních, restauracích, hotelích, atd.


Benefity:

V průběhu tříleté docházky je také možno absolvovat za režijní ceny řidičské oprávnění na téměř všechny druhy motorových vozidel (A1, A, B, C, T). 


Kód studia: 65-51-E/01(Stravovací a ubytovací služby)


Kontaktní osoba: informace budou doplněny


Poptávka firem a organizací: informace budou doplněny



Zpět