Vše o podnikání
na jednom místě
Informační portál podpory
a podnikání na Vysočině
 

Cukrář

Tříleté denní studium zakončené závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu. 


Firma Subjekt: Střední odborná škola Jana Tiraye, příspěvková organizace Velká Bíteš


Forma výuky:

  • forma vzdělávání: denní
  • délka studia: 3 roky
  • dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
  • způsob ukončení: závěrečná zkouška
  • certifikace: výuční list
  • přijímací zkoušky: povinné ukončení školní docházky a zdravotní způsobilost uchazeče
  • školné:
  • možnost dalšího studia:

Cíl studijního oboru: informace budou doplněny


Charakteristika oboru:

Obor vhodný pro chlapce i dívky. 


Profil absolventa:

Po ukončení přípravy a po vykonání závěrečné zkoušky absolventi umí:

  • Hodnotit suroviny z kvantitativního i kvalitativního hlediska
  • Zajistit jejich správné uskladnění
  • Připravit suroviny pro zpracování, přepočítat spotřebu dle receptur
  • Připravit cukrářské těsto, náplně, hmoty
  • Ručně tvarovat a zhotovovat cukrářské výrobky
  • Hodnotit jakostní znaky polotovarů a hotových výrobků
  • Vést technologické záznamy, expediční práce
  • Navrhovat netradiční druhy výrobků včetně celé výrobní dokumentace
  • Operativně řídit celý technologický proces, připravovat všechny druhy zmrzlin
  • Dokáže rámcově připravit jednotlivé druhy restauračních moučníků
  • Odborný výcvik je prováděn u podnikatelských subjektů ve Velké Bíteši a okolí:
  • Café Jana, Masarykovo nám. 66, Velká Bíteš
  • Jeřábkova pekárna, Růžová 246, Velká Bíteš

Uplatnění absolventů a profesionální růst: informace budou doplněny


Benefity: informace budou doplněny


Kód studia: 29-54-H/01


Kontaktní osoba: informace budou doplněny


Poptávka firem a organizací: informace budou doplněny



Zpět