Kuchař – číšník
Tříleté denní studium zakončené závěrečnou zkouškou a výučním listem. Možnost uplatnění ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb.
Subjekt: Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o.
Forma výuky:
- forma vzdělávání: denní
- délka studia: 3 roky
- dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
- způsob ukončení: závěrečná zkouška
- certifikace: výuční list
- přijímací zkoušky:
- školné: bezplatné studium
- možnost dalšího studia:
Cíl studijního oboru: informace budou doplněny
Charakteristika oboru:
Učební obor je zakončen závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu pro úsek technologie přípravy jídel a obsluhy. Příprava zahrnuje teoretické a praktické vyučování, které se organizuje pod vedením vlastních mistrů odborného výcviku, není tedy nutné sponzorství.
Profil absolventa:
Osvojí si dovednosti a návyky :
- V technice posuzování, dělení a porcování potravin pro technologické zpracování
- V přípravě teplé a studené kuchyně, moučníků a nápojů dle platných receptur
- V technice obsluhy, přípravných pracích k podávání jídel a slavnostních hostin dle gastronomických pravidel
- V sestavování jídelních a nápojových lístků, vedení evidence zboží a účtování
- Ve společenském chování a umění jednat s lidmi
Uplatnění absolventů a profesionální růst:
Absolvent tohoto kombinovaného učebního oboru se po zapracování uplatní ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb. Po ukončení učebního oboru škola nabízí další vzdělání v návaznosti na učební obor v denním dvouletém nástavbovém studiu ukončeném maturitní zkouškou.
Benefity:
Za odvedenou produktivní práci a účasti na komerční činnosti školy v oblasti gastronomických služeb, které škola nabízí místnímu regionu, jsou žáci finančně odměněni. V souladu s tradicemi tohoto oboru na naší škole, nadstandardními aktivitami, včetně prospěchového stipendia, jsou vytvořeny na škole podmínky pro kvalitní přípravu učňů. V areálu školy je zajištěno ubytování a stravování formou obsluhy s výběrem jídel, denní bar pro žáky atd.
Kód studia: 65-51-H/01
Kontaktní osoba: informace budou doplněny
Poptávka firem a organizací: informace budou doplněny