Kuchař - číšník
Tříleté denní studium zakončené závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu. Možnosti uplatnění ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb.
Subjekt: Střední odborná škola Jana Tiraye, příspěvková organizace Velká Bíteš
Forma výuky:
- forma vzdělávání: denní
- délka studia: 3 roky
- dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
- způsob ukončení: závěrečná zkouška
- certifikace: výuční list
- přijímací zkoušky:
- školné:
- možnost dalšího studia:
Cíl studijního oboru: informace budou doplněny
Charakteristika oboru: informace budou doplněny
Zdravotní požadavky
- Pouze dobrý zdravotní stav posouzený a písemně potvrzený lékařem
- Nesmí trpět poruchami funkcí nosného a pohybového aparátu, zvl. páteře
- Nesmí mít chronická a alergická onemocnění kůže, zejména rukou a obličeje
- O přijetí uchazečů rozhodne ředitel školy
Profil absolventa:
Po ukončení přípravy a po vykonání závěrečné zkoušky absolventi ovládají:
- Pracovat se základními znalostmi gastronomických pravidel
- Sestavit slavnostní menu, doporučit pokrmy a nápoje pro různé příležitosti rodinného či firemního charakteru
- Výrobu teplých i studených pokrmů na objednávku, specialit či moučníků
- Profesionální zručnost při obsluze hostů, atd.
Uplatnění absolventů a profesionální růst:
Absolventi mohou vykonávat povolání kuchaře - číšníka pro pohostinství. Po nezbytném zapracování se uplatní ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb.
Benefity: informace budou doplněny
Kód studia: 69-51-H/01
Kontaktní osoba: informace budou doplněny
Poptávka firem a organizací: informace budou doplněny