Cukrář
Tříleté denní studium zakončené závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu.
Subjekt: Střední odborná škola Jana Tiraye, příspěvková organizace Velká Bíteš
Forma výuky:
- forma vzdělávání: denní
- délka studia: 3 roky
- dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
- způsob ukončení: závěrečná zkouška
- certifikace: výuční list
- přijímací zkoušky: povinné ukončení školní docházky a zdravotní způsobilost uchazeče
- školné:
- možnost dalšího studia:
Cíl studijního oboru: informace budou doplněny
Charakteristika oboru:
Obor vhodný pro chlapce i dívky.
Profil absolventa:
Po ukončení přípravy a po vykonání závěrečné zkoušky absolventi umí:
- Hodnotit suroviny z kvantitativního i kvalitativního hlediska
- Zajistit jejich správné uskladnění
- Připravit suroviny pro zpracování, přepočítat spotřebu dle receptur
- Připravit cukrářské těsto, náplně, hmoty
- Ručně tvarovat a zhotovovat cukrářské výrobky
- Hodnotit jakostní znaky polotovarů a hotových výrobků
- Vést technologické záznamy, expediční práce
- Navrhovat netradiční druhy výrobků včetně celé výrobní dokumentace
- Operativně řídit celý technologický proces, připravovat všechny druhy zmrzlin
- Dokáže rámcově připravit jednotlivé druhy restauračních moučníků
- Odborný výcvik je prováděn u podnikatelských subjektů ve Velké Bíteši a okolí:
- Café Jana, Masarykovo nám. 66, Velká Bíteš
- Jeřábkova pekárna, Růžová 246, Velká Bíteš
Uplatnění absolventů a profesionální růst: informace budou doplněny
Benefity: informace budou doplněny
Kód studia: 29-54-H/01
Kontaktní osoba: informace budou doplněny
Poptávka firem a organizací: informace budou doplněny